Tackkort för alla tillfällen

Att skicka ut inbjudningskort eller födelsedagskort är idag väldigt vanligt. Inför ett större event eller fest är det många som vill hålla sig till det traditionella sättet att bjuda in, istället för att t.ex. skapa ett privat event på sociala medier. Att motta ett inbjudningskort är för många väldigt uppskattat, men det är även minst lika uppskattat att få ett så kallat tackkort.

Det finns egentligen inga regler för när ett tackkort kan användas. Man kan t.ex. skicka ut tackkort till gäster som varit med på ens bröllop eller bara tackkort för att en vän har ställt upp i en jobbig knipa. Tackkorten kan ha olika betydelse beroende på vad de ska användas till och naturligtvis kan du själv välja om du vill designa dina egna tackkort online eller om du vill köpa färdiga i affären.

Fördelen med att välja ut och designa korten via internet är många. Här har du möjlighet att själv välja storlek på korten, hur motivet ska se ut och vilken typ av text som ska stå skriven. Ska man skicka ut många tackkort samtidigt kan man även beställa i större volymer, vilket i sin tur även brukar generera i lägre styckpriser än om du köper varje kort för sig.

Hur ett tackkort ska vara formulerat än självklart även upp till beställaren att välja. Vissa är mer detaljerade i sin text och t.ex. tackar för en specifik dag eller tillfälle, medan andra siktar in sig på en dikt eller ett kort med en redan förvald text. Ska man beställa många kort som ska skickas till flera personer kan det dock vara trevligt att vara lite extra personlig, t.ex. att nämna personen/personerna vid namn, både på själva kortet och på kuvertet.

Att designa tackkort är väldigt enkelt och går oftast på ett kick. Leveranstiden kan dock variera beroende på företag så se till att vara ute i god tid.