Skapa din egen kalender

Trots att den moderna tekniken har gjort det möjligt för människor att alltid ha tillgång till en kalender, är det många som fortfarande uppskattar den mer traditionella versionen. En kalender är bra för många anledningar, t.ex. för att skriva upp födelsedagar och viktiga datum, men kan även vara väldigt dekorativ om man lägger ner hjärta och själ.

Idag finns det mängder av sätt att gå tillväga för den som vill ha en mer personlig vägghängd kalender. Många fotografibutiker online erbjuder tjänsten och här kan du själv välja ut fotografier för diverse månad. För den som vill kan man blanda fotografier hejvilt och ta de som man tycker är finast, men man kan även välja fotografier som har någon anknytning till den månad som de är placerade på. Har man barn eller någon familjemedlem som fyller år en viss månad kanske man vill pryda kalendern med just dennes ansikte eller varför inte välja bilder som man har tagit just den månaden i fråga. Möjligheterna är oändliga och det finns inga rätt eller fel på hur just din kalender ska se ut.

Precis som när det kommer till alla typer av tryck där fotografier är inkluderat är det viktigt att man väljer foton av hög kvalitet. Bilder med dålig upplösning kommer inte att bli tydliga när de förstoras och kan också ge kalendern ett tråkigt och billigt utseende. På vissa sajter säger designfunktionen själv till om en bild inte kommer att passa in på grund av upplösningen, men detta är inget man bör förlita sig på ska finnas. Välj därför dina bilder med omsorg så kommer du bli mer nöjd i längden och för varje månad som går kommer du glatt vända blad för att mötas av ännu ett härligt minne.

Tips! En kalender med barnbarnen är en utmärkt present till mor- eller farföräldrar.