Inbjudningskort till fest

Det vankas festligheter, men du har ännu inte skickat ut någon inbjudan. Nuförtiden finns det flera olika sätt att bjuda in människor till fest och tillställningar och tack vare den moderna tekniken är det många som använder sig av sms, samtal eller kanske mejl. Visst går det bra att göra även på detta sätt, men det går inte att sticka under stol med att det är något visst med att få hem ett inbjudningskort i brevlådan.

Inbjudningskort kan skickas för alla olika typer av fester, tillställningar och evenemang. Det kan t.ex. handla om inbjudningar till studentfesten efter många långa år i skolan, inbjudningar till ett dop eller inbjudning till en stor födelsedag. På falustudent.se kan du förövrigt läsa mer information om vad som hör studentlivet till och kanske blir det just du som skickar ut inbjudningar om några år.

Hur inbjudningskortet ska se ut är naturligtvis upp till beställaren att bestämma. Dock finns det en del information som man alltid bör se till att få med i kortet. I listan nedan har vi listat de viktigaste punkterna och även information om varför dessa ska stå med.

  • Anledning till inbjudan – födelsedag eller bröllop. Varför är gästerna inbjudna?
  • Klockslag och datum – så att dina gäster vet när de ska befinna sig på plats.
  • Vägbeskrivning – behöver inte alltid stå med, men kan vara bra för att underlätta för gästerna.
  • Adress – av självklar anledning.
  • Kontaktuppgifter till dig eller den som håller i festen.
  • Datum – det är ett extra datum som du bör ha med i din inbjudan och det är datumet för när du vill att dina gäster som senast ska ha svarat på om de kommer att närvara eller inte. Sett gärna ett datum som ger dig möjlighet till två veckors planering om det gäller en mindre fest och vid bröllop kan du mer än gärna önska svar 5-6 månader i förväg.