Idéer om fotoboken

Att skapa en fotobok är roligt, men kanske inte det absolut lättaste. Det är mycket som ska befinna sig på rätt plats för att boken ska se snygg ut och därför har vi satt ihop denna lista för att boosta din kreativitet. En fotobok behöver inte specifikt innehåller bilder på minnen eller dina barn, utan kan bestå av allt du finner vackert eller intressant.

1. En egen kokbok. Ja, varför inte? Du kan med stor fördel skapa din alldeles egna kokbok med just dina favoritrecept. Vill du göra boken mer personlig kan du fråga familjemedlemmar eller släktingar efter deras absolut bästa recept. Ta gärna med egna bilder.

2. Sagobok. En fotobok kan snabbt förvandlas till en sagobok om du använder din fantasi. Använd bilder på er som familjemedlemmar eller skapa en magisk saga där barnet är huvudpersonen. Blanda gärna de vanliga fotografierna med vackra landskap eller bilder som passar sagan till.

3. 10 orsaker att älska dig. Hur personligt och vackert är det inte med en fotobok som beskriver för din käresta om varför just den personen är älskad av dig. Ta med minnen och fotografier på er tillsammans och sätt in fina texter eller varför inte din partners favoritdikt.

4. Minns dina resor. Att åka på semester är ett stort intresse och hobby för många människor. Man fotograferar hejvilt, men när semestern är över är det sällan man faktiskt tittar på bilderna om det inte är av en specifik anledning. Skapa din egen rese-fotobok och du kommer vilja bläddra igenom dina upptäckter och äventyr om och om igen. Det finns inga krav på hur boken ska se ut. Antingen väljer du ut en specifik semester eller så tar du några minnesvärda stunder från varje land.

5. Barnets första år. Detta är en klassiker som aldrig tycks gå ur tiden. Skapa en bok till om ditt barns första levnadsår. Det blir ett minne att ha med sig hela livet.