Fotoböcker – så kommer du igång

Det svåraste med att skapa en fotobok är faktiskt att komma igång. Du har säkert slagits med tanken fler än en gång, men hur mycket du än funderar över vilken bra idé en fotobok är, så lyckas dina bilder alltid bli liggande kvar i datorn. Vi kan med största sannolikhet garantera dig om att du inte är ensam. Att skapa en fotobok är roligt, men det är alldeles för få som faktiskt kommer till skott.

Man kan egentligen inte säga att det finns något specifikt knep till att skapa motivation. Du måste helt enkelt bara sätta igång och tillverka din bok. Förr i tiden var det kanske betydligt jobbigare, eftersom man var tvungen att göra allt själv. Idag behöver du endast surfa in på en av alla fotosajter som finns och där fotoböcker finns som tjänst att köpa.

Trots den moderna enkelheten är det ändå inte alla som lyckas. Ett mycket vanligt misstag är att man samlar på sig mängder med bilder under loppet av flera år och när det väl är dags att skapa boken känns bilderna inte sammanhängande och det kan vara svårt att få till ett passande koncept för fotoboken. Ett smart sätt att göra det enkla ännu lättare är att välja ut ett specifikt minne, t.ex. den där semestern ni gjorde till Thailand eller det första året för ert barn. När man väljer ut något mer specifikt är fotoboken och projekt oftast mycket lättare att hantera och dessutom får man sedan ett slutgiltigt resultat med ett starkt tema.

När du designar online kan du direkt förflytta bilderna från din dator till hemsidan. Bilderna laddas upp och ofta så får du även information om bilderna kommer att få en snygg upplösning eller inte. Vid skapande av en fotobok har du själv möjlighet att välja färg och storlek på boken, men även färg och eventuella detaljer på bilderna i sig.